« tagasi

PEAPIISKOPI LÄKITUS RISTIMISE TEEMA-AASTATEKS


Head kaaskristlased!

Kuulutan Eesti Evangeelses Luterlikus Kirikus aastad 2008 ja 2009 ristimise teema-aastateks. Teema-aastad algavad 2007. aasta 1. advendil ja lõpevad 2009. aasta igavikupühapäeval ning nende juhtmõtteks on "Uue elu allikale!" (Ilm 21:6). Teema-aastate eesmärgiks on ristimise väärtustamine ja teadvustamine nii meie kirikus kui ühiskonnas. Suuname üheskoos oma tähelepanu ristimise vaimulikule sisule, ristimiseelsele- ja järgsele õpetusele ning elule ristiinimesena. Otsime ja kasutame uusi võimalusi ja abivahendeid ristimise õnnistuse mõistmiseks ja sellest osa saamiseks: vestlusringe, koolitusi, õppematerjale, trükiseid, meediat, piiblitunde, konverentse, ristimis- ja palveteenistusi. Kavas on koostada ja välja anda leeriõpik noortele, kirjandust ristitavale, risti- ja lapsevanemale, kristlikku kasvatust, kasvamist ja pereelu toetavaid materjale.

Kutsun üles ristimise teema-aastate projekti toetama omapoolsete algatuste ja annetustega (EELK Konsistoorium, Hansapank 221002160604, märksõna: "ristimine" ). Projekti toetab ka Soome Kiriku välisabi. Kohapealsetele ettevõtmistele, mis lülitatakse programmi, võib taotleda lisafinantseerimist. Projekti käigu kohta anname ühist teavet.

Jeesus lausus kord alustrajava ristimiskäsu. Ristimine, Jumala armu imeline kingitus, on muutnud ja muudab inimeste elu uueks, paremaks, lootusrikkaks, annab osaduse Jumalaga. Apostel Paulus rõhutab, et oleme ühe Vaimuga ristitud üheks ihuks, mis tähendab vastutustundlikkust kaasinimeste suhtes, ühist tunnistamist ja teenimist. Palvetagem üheskoos, et meie rahvas võiks olla ristitud rahvas - ristirahvas, ja et ristimise teema-aastad "Uue elu allikale!" sellele kaasa aitaksid. Siis võime jõuluajal õigusega laulda: Ristirahvas, ristirahvas, rõõmusta!

Andres Põder
Peapiiskop

02.12.2007

« tagasi  üles