« tagasi

KÕIK KÜSIMUSED


Olen käinud kunagi apostlikus kirikus aga tahaksin ikka eestlastele omasesseja õigesse kirikusse tulla, mida tegema selleks pean?

Kõigepealt oleks vaja täpsustada, mida peate silmas \"apostliku kiriku\" all. Eestis kasutatakse sarnast nimetust enamasti apostliku- õigeusu kiriku puhul, aga on olemas ka n.n uusapostlik kirik.

Alati on kõige lihtsam pöörduda oma kodukohas asuva (või sellele kõige ligema) koguduse vaimuliku poole, kes oskab anda nõu, kuidas peaksite toimima.

Kui olete ristitud, siis oleks hea, kui teil oleks olemas ka ristimistunnistus. Kui olete varem lihtsalt kuskil kirikus käinud, aga ristimata, siis tuleb teid ka ristida. Täiskasvanud inimese ristimisele eelneb õpetus, tavaliselt leerikursuse näol, ja ristimisega ühendatakse enamasti konfirmatsioonitalitus (tihtipeale nimetatakse seda ka leeriõnnistuseks).

Ka siis, kui olete juba ristitud, tuleb enne koguduseliikmeks vastuvõtmist omandada ülevaade kiriku õpetusest, aga selle osas saate leppida kokku juba selle koguduse vaimulikuga, millega soovite liituda - nagu öeldud, soovitavalt oma kodukohas, et saaksite koguduseelus võimalust mööda osaleda.

Enn Auksmann
Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja
12.10.2006

�les üles